Bob & Skeleton

De onmisbare ondersteuning

Janis SKRASTINS (Headcoach/Baancoach)

Janis (7 juli 1955, Riga (Letland)) zit al tientallen jaren in de sport. Hij is begonnen al piloot, met de hoogtepunten van zijn carrière op het Wereld Kampioenschap in 1981, 1984 en de Olympische Winterpelen in Sarajevo 1984.  

Verder is hij assistent trainer geweest van het Amerikaanse Team. Sinds seizoen 2013-2014 is hij coach van de Belgian Bullets. Hij staat in voor het begeleiden en het verbeteren van de stuurvaardigheden van de piloten. 

Naast baancoach is Janis ook een bobslee bouwer in zijn fabriek in Riga. Hij voorziet de Belgian bullets van de beste bobsleeën en materialen. 

Fernando OLIVA (Physical coach)

Fernando (4 januari 1970, Zoutleeuw) is de Physical coach van Argentijnse origine.
Hij staat in voor de dagelijkse fysieke begeleiding van de atleten tijdens zowel het zomerseizoen als het winterseizoen. Door middel van de juiste trainingsschema's helpt hij mee de starttijden van de Bullets te verbeteren. 

Kineworks (Kinesitherapeutische begeleiding)

Tom Mertens (28 juni 1982, Turnhout) en Joppe Vermeulen (18 mei 1993, Malle) zijn twee kinesitherapeuten van de groepspraktijk Kineworks in Turnhout. Gedurende het ganse winterseizoen zullen zij de atleten medisch te begeleiden. Zij hebben als doel de atleten te revalideren, blessure vrij te houden en de performance bevorderen. Deze drie zaken gaan gepaard met maximaal presteren en moeten samen geïntegreerd worden in de trainingen.

Artis Oboulders (Mecanicien)

Artis (15 december 1990, Riga (Letland)) zorgt voor het technisch onderhoud van het materiaal tijdens het bobsleeseizoen. 
Uren werk komen er bij het onderhoud en afstellen van de slee kijken. Dankzij Artis, die deze taken op zich neemt, hebben de atleten meer tijd voor fysieke trainingen en rust. 

Tijdens de zomermaanden is Artis aan het werk in de fabriek van Coach Janis met het bouwen van sleeën. Hij kent de werking van de slee dus door en door, tot in de kleinste schroefjes.